DOSAR RADIOCULTURA
Cultura în Europa
DOSAR RADIOCULTURA
Festivalul Internaţional al Ansamblurilor Radio RadiRo
ACASA
EVENIMENTE (multimedia)
DOSARE SI INTERVIURI
CRONICI
ACTUALITATE (arhiva)
STIRI CULTURALE
ARHIVA STIRI CULTURALE
CONCURSURI
PROGRAM RRC
EMISIUNI RRC
FRECVENTE RRC
CONTACT
PARTENERI
Program TV

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2011

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2010

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2009

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Gala Radio Romania Cultural 2008
NRV
Dimineatacrossover
Culturanet
Timpulprezent
Dupa 20 de ani
StoryMania Teme Deschise Cartile Seherezadei Proba De Cultura Planeta Radio Dosarele Integrarii Europene Lumea n care vom trai Stiinta la ea acasa Pro Natura A sti pentru a trai Pagini de istorie Izvoare de filosofie Cafeneaua De Stiinta Zona Independenta


  • Ati ascultat
  • Ascultati acum
  • Urmeaza
  • Bloguri
12.00 - 12.05
Ştiri culturale

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
12.05 - 13.00
Vorba de cultură • Realizatori Attila Vizauer si Emilia Stere

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
13.00 - 13.15
RADIOJURNAL

Live  Radio Romania Cultural       ‌       Live  Teatru radiofonic
Nobel

www.nobel.radiocultura.ro

Unicul site românesc dedicat Premiilor Nobel, ce dispune de o foarte bogată arhivă de documente audio: interviuri realizate în exclusivitate cu laureaţii şi cu organizatorii evenimentului în chiar zilele decernării premiilor, impresii din Săptămâna Nobel, jurnale de călătorie ale realizatoarei Corina Negrea – şi multe altele.
NRV

www.nrv.radiocultura.ro

Compus mai ales din editoriale si cronici, blogul emisiunii Noua revista vorbita incearca, la fel ca emisiunea, sa trateze literatura din perspectiva zilelor noastre, relaxat, privind cartile si autorii in ochi si tinind seama de industria care functioneaza astazi in jurul cartilor.
Dimineata crossover

www.dimineatacrossover.radiocultura.ro

...traversez strada. Pe lângă mine trec oameni şi lucruri..... mă surprind înclinând respectuos capul când către Beatles, când către Abba, imediat Tricky şi, culmea?!?! James Brown.... Batman.... bună dimineaţa, Bonobo. Ce mai faceţi doamnă Tori Amos? Vă mai întâlniţi cu doamna Sarah Vaughan? Numai când ascultăm împreună Taraful haiducilor..... nu ştiam că vă place.... Dintr-o linie de zebră îmi zâmbeşte o oglindă. Mă uit mai atent, era o pistă de skateri. Ducea către rafturi pline cu discuri. Celebre sau nu.... interesante!?! Discurile stau cuminţi pe rafturile celor „patru zări”: unele vin din Londra, altele din Amsterdam, cele mai şic din Paris şi cele mai punk din Berlin. Se mută dintr-un loc într-altul, se mixează între ele, traversează străzi culturale şi para-culturale, post-culturale şi urban-culturale... pe stradă.
... mi se părea atunci că şi ele ca şi mine (ca şi voi?!?!!!!) trăiesc o stare continuă de dimineaţă. Crossover.
Culturanet

www.culturanet.radiocultura.ro

Cultura.net este prima emisiune despre cultura internetului de la Radio România Cultural. Este realizată de Cătălin Sturza şi e difuzată în fiecare vineri, de la 11.30 la 12.00. Pe blogul Cultura.net veţi afla care sunt invitaţii emisiunilor următoare, veţi descoperi ştiri, podcast-uri şi comentarii.
Timpulprezent

www.timpulprezent.radiocultura.ro

De discutat, se discuta la Timpul prezent, zilnic, intre 11.30 si 12.00. Aici se comenteaza, se dezbat, se analizeaza subiectele din emisiune, se fac propuneri si recomandari, se critica.
Dupa 20 de ani

www.dupa20deani.radiocultura.ro

Ce-ar fi devenit toţi cei care n-au în comun decât momentul 1989 dacă n-ar fi existat 1989?... nu vom şti niciodată – dar ştim ce-au devenit.
StoryMania

www.storymania.radiocultura.ro

De ce StoryMania? Pentru că ne place să spunem poveşti. Pentru că există suficienţi oameni care oricum narează, radiogenic şi colorat, fără pretenţii de omniscienţă sau de exhaustivitate, poveşti cărora m-am gândit că le-ar sta bine într-un volum virtual, cu semnături multiple, publicat în eter...
Teme deschise

www.temedeschise.radiocultura.ro

Temele deschise, emisiune şi blog realizate de Marina Baconschi, decupează aspecte de viaţă culturală, mass-media, religie şi viaţa cetăţii.
Cartile Seherezadei

www.cartileseherezadei.radiocultura.ro

La Radio Romania Cultural, de luni pana vineri, la ora 15, se citesc "Cartile Seherezadei". Emisiunea, realizata de actrita Adriana Mocca, s-a nascut din placerea de a impartasi cu cei carora nu le mai citeste nimeni un fragment dintr-un text important, proza, filozofie, teatru, eseu, psihologie, poezie, proaspat tradus sau citit demult si uitat.
Zona Independentă

www.zonaindependenta.radiocultura.ro

Nu au carte de muncă, nici salariu fix. Uneori nu câştigă nimic de pe urma muncii lor. Sunt ocoliţi de premii şi nu apar la televizor. Li se spune artişti independenţi. Sunt încadraţi la categoria underground sau indie sau off. Cu ei vă dăm întâlnire în Zona independentă, în fiecare duminică, de la ora 20.30, la Radio Romania Cultural. O emisiune de Robert Bălan.
Turnul Babel

www.turnulbabel.radiocultura.ro

Este o emisiune saptamanala ce va cuprinde o succesiune de provocari (Concurs liric sau Enciclopedie muzicala), informatii de aici si de pretutindeni (Impact si Consonante), interviuri in exclusivitate cu marile personalitati (Pe podium sau In direct cu...), amintiri ...despre muzicile fascinante ale anilor 50, '60, (Goldies) mari creatori clasici in versiuni moderne (Cross-over), lumi sonore stranse cu grija intr-o "tolba" si oferite ascultatorilor (Clubul Colectionarilor), cea de a saptea arta si conexiunile peste timp si spatiu (Opera si filmul) dar vom si calatori intr-o ambianta placuta, aceea a muzicii (Calatorind pe mapamond).

Încă trei zile până la debutul Ro-IFF 8


Încă trei zile până la debutul <em>Ro-IFF 8</em>
Eva

Au mai rămas trei zile până la debutul celei de-a opta ediţii a Romania International Film Festival (Ro-IFF), festivalul de film cu buget mic şi filme mari. Anul acesta evenimentul are loc între 27 septembrie şi 7 octombrie, la Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române, Sala „Horia Bernea” a Muzeului Naţional al Ţăranului Român şi clubul Fabrica. Pe lângă cele trei competiţii tradiţionale, festivalul mai include diverse secţiuni necompetiţionale atractive.

Filme de succes recente, selecţionate şi premiate în cadrul unor festivaluri importante, vor putea fi vizionate de către cinefili în secţiunea Panorama, iar producţii independente, neconvenţionale şi experimentale, realizate de regizori aflaţi la început de drum, vor fi prezentate în cadrul secţiunii Underground.

Încă trei zile până la debutul <em>Ro-IFF 8</em>
Adrian Popovici

Printre filmele incluse în secţiunea Panorama se regăsesc două dintre cele mai cunoscute filme recente din Europa. Este de vorba de Răpirea lui Heineken (De Heineken ontvoering / The Heineken Kidnapping, Olanda, 2011) şi Moartea unui supererou (Death of a Superhero, Germania-Irlanda, 2011). În primul (trailer: http://youtu.be/uLi8k-W1B9Y), inspirat de un caz real, Alfred Heineken (interpretat de marele actor olandez Rutger Hauer), unul dintre cei mai bogaţi producători de bere ai lumii, este luat împotriva voinţei sale de către o bandă de răpitori. Regizorul Maarten Treurniet, absolvent al Academiei de Film Olandeze, a realizat mai multe filme premiate, precum şi popularul serial de televiziune Pleidooi. Moartea unui supererou este un film emoţionant, care demonstrează, prin povestea lui Donald, un băiat de 15 ani cu un talent extraordinar, că mai important decât cum pleci din această viaţă este cum o trăieşti. Regizorul Ian Fitzgibbon are o impresionantă carieră actoricească, mai ales în televiziune, unde a jucat roluri în producţii apreciate, precum Prime Suspect sau Father Ted. S-a apucat de regie în urmă cu zece ani, iar Between Dreams, unul dintre primele sale scurtmetraje, a fost selecţionat la Festivalul de la Veneţia. Moartea unui supererou (trailer: http://youtu.be/tO2Ja6X09Sg) este al treilea lungmetraj al său.

Încă trei zile până la debutul <em>Ro-IFF 8</em>
Falling Leaf

Tot în această secţiune descoperim trei dintre cele mai recente şi cunoscute producţii franceze: L'Apollonide, casa plăcerilor (L’Apollonide, Souvenirs de la maison close / House of Tolerance, 2011) Zăpezile de pe Kilimanjaro (Les Neiges du Kilimandjaro / The Snows of Kilimanjaro, 2011) şi Nannerl, sora lui Mozart (Nannerl, la soeur de Mozart / Mozart’s Sister, 2010). L'Apollonide (trailer : http://youtu.be/a-INP1g3lao) este o casă de toleranţă care îşi trăieşte ultimele zile. Povestea din film demonstrează că La belle époque a fost mai puţin belle pentru „fete” decât pentru clienţii lor bogaţi. Filmul lui Bertrand Bonello a fost selecţionat în competiţia principală de la Cannes şi nominalizat în numeroase categorii ale Premiilor César, câştigând distincţia pentru cele mai bune costume. Zăpezile de pe Kilimanjaro (trailer: http://www.youtube.com/watch?v=5e_uWzuMYEQ&feature=youtu.be) spune povestea lui Michel, care, în ciuda faptului că şi-a pierdut slujba, trăieşte fericit alături de Marie-Claire. Această fericire va fi spulberată de către doi tineri, mascaţi şi înarmaţi, ce îi bat, îi leagă, le fură verighetele şi card-urile de credit. Filmul lui Robert Guédiguian a câştigat premiul Étoile d'Or şi a avut premiera în cadrul secţiunii canneze „Un Certain Regard”. Nannerl, sora lui Mozart (trailer: http://www.youtube.com/watch?v=DAEBxbgL_dE&feature=youtu.be) este o reinterpretare a poveştii copilei Maria Anna „Nannerl” Mozart, cu cinci ani mai în vârstă decât Wolfgang Amadeus, un geniu al muzicii ea însăşi. O poveste emoţionantă despre pasiune pentru muzică şi perseverenţă, pelicula a primit numeroase distincţii atât în Franţa, cât şi în străinătate, printre care Las Palmas şi Satellite Awards. René Féret, regizorul filmului, are la activ peste 15 lungmetraje regizate şi produse. Filmul va fi proiectat în premieră în România în cadrul Ro-IFF.

Încă trei zile până la debutul <em>Ro-IFF 8</em>
Liceenii, in 53 de ore si ceva

Trei filme româneşti, purtând marca Adrian Popovici, vor mai face parte din secţiunea Panorama a festivalului: Un acoperiş deasupra capului, Eva şi Liceenii, în 53 de ore şi ceva. Intriga din Un acoperiş deasupra capului (trailer: http://www.cinemarx.ro/trailere/Un-acoperis-deasupra-capului-Un-acoperis-deasupra-capului-139872,1600.html) ne prezintă două femei „date afară” dintr-un spital psihiatric, care se stabilesc într-un cătun din Delta Dunării, într-o casă veche fără acoperiş, iar comunitatea le pune beţe-n roate. Eva (trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7LIpSrWQPQo&feature=youtu.be) este o poveste epică despre iubire în vremuri tulburi, despre o dragoste sfâşiată de secrete, o viaţă sfâşiată de pasiune. Liceenii, în 53 de ore şi ceva (trailer: http://www.youtube.com/watch?v=IDShZizAoGg&feature=youtu.be) este un film cu şi despre liceeni, ce poartă amprenta problemelor cu care se confruntă tinerii ultimelor generaţii: dragoste, bani, influenţă, droguri. Nu lipsesc momentele dramatice, suspansul, umorul, concluziile moralizatoare şi, evident, finalul complet neaşteptat. Un film ce creionează un portret intim al generaţiei tinere. Producător, regizor, scenarist, membru în formaţii de muzică rock, Adrian Popovici este o personalitate cunoscută a culturii româneşti. În cadrul Ro-IFF, anul acesta el este membru al jurului internaţional ce evaluează filmele din competiţiile CineBlackSea şi Woman in Cinema. A mai semnat regia filmului Toţi copiii Domnului / All God’s Children, care va închide ediţia de anul acesta a Ro-IFF, cu o proiecţie în avanpremieră, în prezenţa regizorului şi a echipei. De curând, Adrian Popovici a încheiat şi postproducţia filmului Brâncuşi.

Încă trei zile până la debutul <em>Ro-IFF 8</em>
Moartea unui supererou

Pictând în spaţiu (Yervand Kochar / Painting in Space), ultimul film din secţiunea Panorama, este un documentar recent despre o inovaţie în artă, introdusă de reputatul pictor şi sculptor armean Yervand Kochar. Documentarul (trailer: http://youtu.be/grGN-wynD-U) este o sinteză a picturii, artei şi sculpturii lui Yervand Kochar, fiind semnat de fiul acestuia, cineastul Ruben Kochar (membru în juriul Docs & Shorts la Ro-IFF). Yervand Kochar arată cum, în timp, elementele spaţiale separate se unesc, ignorând graniţele spaţiului şi timpului. Nu se realizează o sculptură, ci o pictură în mişcare. Artistul propune extinderea posibilităţilor gândirii vizuale, prin introducerea mişcării în forme nemişcate, îmbinând pictura cu plasticitatea formelor tridimensionale.

Încă trei zile până la debutul <em>Ro-IFF 8</em>
Rapirea lui Heineken

Printre cele cinci scurtmetraje incluse în secţiunea Underground se numără Decapoda Shock, un film spaniol antrenant, în regia lui Javier Chillon, despre un astronaut care se întoarce pe Pământ dupa un accident fatal pe o planetă îndepărtată. Haikus for Karaoke, un al film al secţiunii, este un fascinant film experimental în care, din clipuri karaoke găsite, regizorul Roberto Santaguido montează haikuri. Latrodectus Mactans este un scurt film metaforic ce explorează gândurile unui misterios bărbat referitoare la o femeie ce pare a-şi fi pierdut emoţiile şi speranţele pentru această lume. Iar The Magic Rabbit 2 este o scurtă producţie japoneză ce detaliază realitatea şi miracolul unei fete cu dizabilităţi din oraşul New York. Un film interesant din această secţiune este Falling Leaf, regizat de Vlad-Cristian Pau, care are 16 ani şi este elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”. El a început să facă filme din 2010, iar în prezent lucrează, împreună cu colegii săi, la ecranizarea nuvelei La Ţigănci de Mircea Eliade.

Încă trei zile până la debutul <em>Ro-IFF 8</em>
Un acoperis deasupra capului

Festivalurile partenere Ro-IFF de anul acesta sunt Alter-Native, festival internaţional de scurtmetraj din Târgu-Mureş şi ÉCU, Festivalul European de Film Independent.

Festivalul internaţional Alter-Native este unul din cele mai vechi festivaluri de film din Transilvania şi din România. Evenimentul anual are ca scop promovarea si susţinerea cinematografiei locale şi a noilor talente. Filmele proiectate la Ro-IFF în cadrul programului Alter-Native sunt: Draft 7 (România, 2011) de Luiza Pârvu, Matei, Matei (România-Ungaria, 2011) de Cecilia Felméri, Marea cursă (Spania, 2011) de Kote Camacho, Ceva albastru (Ungaria, 2011) de Zomborácz Virág, Excursia (Israel, 2010) de Oded Graziani şi Unde câinii mor (Franţa, 2011) de Svetlana Filippova.

ÉCU – The European Independent Film Festival este dedicat descoperirii realizatorilor de film independenţi din toată lumea, cărora le oferă o platformă unică. prin care filmele pot ajunge la o audienţă foarte mare. Festivalul, reprezentat în cadrul Ro-IFF de către directoarea sa, Kadi Lokk (membru al juriului competiţiilor CineBlackSea şi Woman in Cinema), aduce anual în prim-plan filme care demonstrează inovaţie, calitate şi creativitate, atât în formă, cât şi în conţinut. Filmele proiectate la Ro-IFF din cadrul ÉCU sunt: Berlinoises, (Franţa, 2011) de Rocco Labbé, Between the Devil and the Deep Blue Sea (Australia, 2011) de David Schmidt (premiul ECÚ pentru Cel mai bun documentar din afara Europei), Zoltan: The Hungarian Gangster of Love (SUA, 2010) de Justin Reardon şi The Game (Polonia, 2011) de Marcin Janiec.

Încă trei zile până la debutul <em>Ro-IFF 8</em>
Vlad Pau

Romania International Film Festival se află sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, iar cei care fac posibilă această ediţie a Ro-IFF sunt Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrul Naţional al Cinematografiei, Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român (parteneri instituţionali).

Alţi parteneri şi sponsori: Angelli, Silva, Beautik Haute Parfumerie, Lavazza – în România prin Blue Coffee Service, Kandia, Zizin, Lufthansa, Active Rent a Car, Howard Johnson Grand Plaza Hotel, DHL.
Parteneri media: UTV, DIGI 24, TVH 2.0, Radio ZU, Tabu, Zile şi nopţi, Cinematique, Sunete, Port.ro, Calendarevenimente.ro, Urban Things – Chestii urbane.

Romania International Film Festival (Ro-IFF), organizat de Fundaţia Artis, se află la a opta ediţie. Înfiinţat în 2005, este singurul festival internaţional de film care s-a adresat încă de la început producţiilor ţărilor din bazinul Mării Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia şi România). Pornit iniţial ca un festival rezervat acestor producţii, Ro-IFF s-a extins, iar în anul 2009 s-a adăugat o nouă secţiune competiţională, adresată Femeii-regizor/Femeii în cinema. Detalii pe www.ro-iff.ro.

Fundaţia Artis a fost înfiinţată în 1998 şi are ca obiective principale susţinerea şi promovarea culturii, a tinerilor care activează în domeniul culturii (inclusiv a tinerilor cineaşti), distribuirea şi promovarea valorilor cinematografiei europene, precum şi a cinematografiilor din zona Mării Negre, zonă cu o mare diversitate culturală şi cu un mare potenţial creativ.

 
Cautare
Newsletter

Adresa dv. de e-mail:

Delivered by FeedBurner

Regizorul Thomas Ciulei a încheiat filmarile la lungmetrajul 2 + 2

Regizorul Thomas Ciulei a încheiat filmarile la comedia 2 + 2, primul sau film de lungmetraj ficţiune, la care semneaza scenariul alaturi de Akos Gerstner, în colaborare cu Marius Weber.

mai mult...
Marele premiu la Namur pentru Toata lumea din familia noastra

ICR Bruxelles informeaza ca filmul Toata lumea din familia noastra de Radu Jude a câstigat marele premiu Bayard d'or al Festivalului International de Film Francofon de la Namur, Belgia (FIFF, 28 septembrie - 5 octombrie 2012).

mai mult...
Demonstratii de ceremonia ceaiului la Odeon

Ambasada Japoniei în România si Asociatia Chado Urasenke Tankokai România în parteneriat cu Teatrul Odeon si Asociatia Radacini Culturale (ARC) va invita sa fiti oaspeti într-o casa de ceai, vineri, 12 octombrie 2012, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

mai mult...
Bob Dylan Revisited

Libraria Cafe Kretzulescu va invita joi, 11 octombrie 2012, de la ora 19, la Bob Dylan Revisited, cu Mircea Cartarescu si Alexandru Andries.

mai mult...
România la Festivalul de Film CinEast de la Luxemburg

În perioada 11-28 octombrie 2012 se desfasoara la Luxemburg cea de-a cincea editie a Festivalului Filmului Central si Est European CinEast, devenit deja un festival de referinta pentru Luxemburg si Benelux.

mai mult...
Clasic e fantastic - Cum sa înţelegem muzica

Filarmonica "George Enescu" anunţa primul concert din noua stagiunea Clasic e fantastic - Cum sa înţelegem muzica.

mai mult...
De la Cannes la Bucureşti, Quinzaine des realisateurs revine la BIEFF

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF continua în 2012 colaborarea cu Quinzaine des realisateurs, secţiune a Festivalului de la Cannes.

mai mult...
Conferinta de presa si colocvii de specialiate la închiderea proiectului european studiOpera

Între 12 si 14 octombrie 2012, Opera Nationala Bucuresti va gazdui evenimentele organizate cu prilejul închiderii proiectului european studiOpera: conferinta de presa - 12 octombrie (ora 11.00) si colocviile de specialitate dedicate proiectului - 12-14 octombrie.

mai mult...
Cu Caragiale de la Washington la Bucuresti

Biblioteca Nationala a României împreuna cu Galeria Danaart Gallery continua seria de manifestari culturale dedicate anului Caragiale, printr-o expozitie de fotografie si banda desenata, care va avea loc în perioada 9-31 octombrie 2012.

mai mult...
Romanele finaliste la Premiul literar "Augustin Fratila", editia I

FEM, Viata lui Kostas Venetis, Emotia, Matei Brunul, Ploile amare sunt cele cinci romane finaliste la Premiul literar "Augustin Fratila", editia I, oferit de compania Philip Morris Trading.

mai mult...
Expozitie de fotografie si film documentar în cadrul Festivalului International de Muzica Ortodoxa Archaion Kallos din Praga

Institutul Cultural Roman din Praga organizeaza în cadrul Festivalului International de Muzica Ortodoxa Archaion Kallos doua evenimente conexe programului muzical.

mai mult...
Comunismul - La belle epoque

În perioada 4-6 octombrie 2012, ICR Varsovia a participat la un eveniment complex, initiat de Institutul Memoriei Nationale din Polonia (IPN) si purtând titlul Comunismul - La belle epoque. Viata de zi cu zi în statele blocului comunist în anii '70.

mai mult...
Prima editie a Festivalului International de Literatura de la Timisoara La Vest de Est / La Est de Vest

Evenimentul va avea loc în perioada 24-26 octombrie 2012, la Muzeul de Arta (Palatul Baroc) si reprezinta primul festival international de literatura din România organizat în afara Capitalei, un exemplu de descentralizare culturala de care avem atâta nevoie.

mai mult...
ICR Istanbul la festivalul EUNIC Turcia European Cultural Days - Art in Movement

Sâmbata, 6 octombrie 2012, a avut loc simultan în sase orase din sud-estul Turciei deschiderea festivalului European Cultural Days - Art in Movement, primul eveniment major al clusterului EUNIC Turcia (European Union National Institutes for Culture).

mai mult...
Pe 11 octombrie 2012 reîncepe Ora de educatie muzicala, un proiect original marca Radio România Cultural

A doua editie a proiectului Ora de educatie muzicala, initiat de Oltea Serban Pârâu si Cristian Marica, reîncepe joi, 11 octombrie 2012, de la ora 13, la Scoala generala 193 din sectorul 6, aflată în cartierul Drumul Taberei.

mai mult...
Debut de noua stagiune de jazz Radio România Cultural la teatrul ACT

Un nou parcurs stilistic de tip "jazzy" îsi marcheaza linia de start în locul unde Stagiunea de Jazz Radio România Cultural - Formatiile Radio a punctat deja doua editii în propria istorie.

mai mult...
Interviu cu tenorul Daniel Magdal

25 de ani de cariera internationala, zeci de colaborari cu prestigioase teatre lirice din Europa, minute în sir de aplauze.

mai mult...
Andrei Pippidi la Vorba de cultura

Ajunsa la al doilea volum, cartea Case si oameni din Bucuresti de Andrei Pippidi propune cititorului zeci de microistorii, de incursiuni în trecutul mai apropiat sau mai îndepartat.

mai mult...
Violoncelistul Stefan Cazacu, în semifinala concursului New Talent de la Bratislava

Violoncelistul Stefan Cazacu va concura vineri, 5 octombrie 2012, în semifinala concursului New Talent de la Bratislava.

mai mult...
FNT 2012: D'ale noastre - Caragiale via Caciuleanu în deschiderea editiei 22

În mai putin de o luna, 32 de spectacole grupate în 6 sectiuni vor fi prezentate pe 9 dintre scenele Capitalei.

mai mult...
STORYmania

STORYmania este singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata în FM.

mai mult...
Demonstratie de ceremonia ceaiului

Doamna Michiko Nojiri, maestra de ceai - Asociatia Urasenke Europa (Roma) si domnul Gabriel Soga Caciula, maestru de ceai - Asociatia Chado Urasenke Tankokai Romania vor sustine o demonstratie de ceremonia ceaiului la Sala Studio a Teatrului Odeon.

mai mult...
Architecture Week 2012

Institutul Cultural Roman din Praga, în colaborare cu Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, prezinta în cadrul Festivalului International de Arhitectura si Urbanism Architecture Week 2012 strategia de dezvoltare a Bucurestiului.

mai mult...
Bookcrossing la Academia Româna

O noua lansare Bookcrossing va avea loc la Biblioteca Academiei Române, care împlineste 145 de ani de la înfiintare.

mai mult...
Artmark prezinta licitaţia România Regala

Joi, 4 octombrie 2012, ora 19:30, are loc licitaţia România Regala la J. W. Marriott Grand Hotel, Calea 13 Septembrie nr. 90.

mai mult...
Making waves, un festival dedicat noului cinema românesc în New York

Romanian Film Initiative si Film Society of Lincoln Center anunta organizarea evenimentului anual Making Waves. Un festival dedicat noului cinema românesc în New York. Editia 2012 va avea loc între 29 noiembrie - 5 decembrie, la Film Society of Lincoln Center.

mai mult...
Prestigiosul Studio National de Arta Contemporana Le Fresnoy, in premiera in Romania la BIEFF 2012

Fidel misiunii sale educationale, Festivalul International de Film Experimental Bucuresti BIEFF inaugurareaza anul acesta parteneriatul cu unul dintre cele mai importante centre de creatie artistica din Europa.

mai mult...
Conferinta la ICR Viena: Lucian Blaga - Intelectual, poet, diplomat

Institutul Cultural Român Viena, Societatea Austro-Româna (AUSTROM) si editura vieneza Lit-Verlag dedica în seara de 11 octombrie 2012 o conferinta personalitatii complexe a lui Lucian Blaga.

mai mult...
Faust aniverseaza 100 de reprezentatii

Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu prezinta vineri, 5 octombrie 2012, ora 19:00, reprezentatia cu numarul o suta a spectacolului Faust în regia lui Silviu Purcarete.

mai mult...
Despre Carmen, Rigoletto si Spargatorul de nuci, în întâlnirile interactive cu publicul

Programul cultural Pentru ce mergem la Opera?, care s-a dovedit unul de mare succes în stagiunea trecuta a Operei Nationale Bucuresti, se reia si în stagiunea 2012-2013.

mai mult...
Cultura româna în prim plan la Munchen

Institutul Cultural Român de la Berlin ramâne în continuare fidel partenerilor sai din diaspora si sustine pentru a opta oara Zilele Culturii Române la Munchen, eveniment care are loc în perioada 5 octombrie - 2 decembrie 2012.

mai mult...
Marcel Iures la Festivalul international de film Comedy Cluj 2012

În afara celor peste 130 de proiectii din cadrul Festivalului International de Film Comedy Cluj 2012, publicul din Cluj Napoca se va putea delecta în perioada 12-21 octombrie si cu alte evenimente culturale de prim rang.

mai mult...
Conferinta de presa si colocvii de specialiate la închiderea proiectului european studiOpera

Între 12 si 14 octombrie 2012, Opera Nationala Bucuresti va gazdui evenimentele organizate cu prilejul închiderii proiectului european studiOpera: conferinta de presa - 12 octombrie (ora 11.00) si colocviile de specialitate dedicate proiectului - 12-14 octombrie.

mai mult...
Carmina Burana revine la Sala Radio

Vineri, 12 octombrie 2012 (ora 19), Carmina Burana - una dintre cele mai cunoscute partituri din toate timpurile - revine pe scena Salii Radio în concertul extraordinar de deschidere a stagiunii Orchestrei Nationale Radio.

mai mult...
24 Galeti, 7 Soareci, 18 Ani la Seara de film de la Institutul Cultural Român

Vineri, 5 octombrie 2012, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat, în prezenta regizorului Marius Iacob, documentarul 24 Galeti, 7 Soareci, 18 Ani.

mai mult...
Decizie cu privire la participarea României ca invitat de onoare la Salon du Livre

Participarea României ca invitat de onoare la Salon du Livre (martie 2013, Paris) este o ocazie exceptionala de a etala, în mod convingator, valorile literaturii si artelor din tara noastra.

mai mult...
Baku International Humanitarian Forum

În zilele de 4 si 5 octombrie 2012 va avea loc în Azerbaidjan reuniunea internationala Baku International Humanitarian Forum.

mai mult...
Tuxedomoon, live in Bucharest, eveniment in premiera in Romania

Pionerii art-rock Tuxedomoon includ Bucurestiul in turneul lor european din aceasta toamna. Luni, 5 noiembrie 2012, in clubul The Silver Church din Bucuresti, legendara trupa americana va sustine un concert in premiera in Romania.

mai mult...
Dan Lungu, invitat la Festivalul de Proza Scurta de la Wroclaw

Sâmbata, 6 octombrie 2012, la ora 18.00, la Teatrul Wspolczesny din Wroclaw, Polonia, Dan Lungu va avea o întâlnire cu cititorii, în cadrul Festivalului de Proza Scurta Opoviadania.

mai mult...
Premiera în Turcia a filmului Dupa dealuri de Cristian Mungiu la Festivalul Filmekimi din Istanbul

Cea de-a XI-a editie a Festivalului Filmekimi de la Istanbul a debutat vineri, 28 septembrie 2012, cu o zi mai devreme decât era anuntat, în urma unui interes urias din partea publicului.

mai mult...
Donaţie de carte din partea Institutului Cultural Român de la Praga şi a Radio Timişoara la Universitatea Masaryk din Brno

La începutul noului an academic în Cehia, Institutul Cultural Român de la Praga şi Radio Timişoara au donat peste 600 de volume nou înfiinţatei Secţii de Românistica din cadrul Facultaţii de Litere şi Filosofie a Universitaţii Masaryk din Brno.

mai mult...
ICR Stockholm se pregateşte pentru Târgul de Carte de la Goteborg, ediţia 2013

În încheierea ediţiei din acest an a Târgului de Carte Bok&Bibliotek de la Goteborg, duminica, 30 septembrie 2012, a fost anunţat oficial statutul de invitat de onoare al României la ediţia din 2013.

mai mult...
Tenorul de talie internationala Daniel Magdal sarbatoreste pe scena Operei Nationale Bucuresti 25 de ani de cariera

Sâmbata, 6 octombrie 2012 (18.30), pe scena ONB va avea loc spectacolul Aida (Giuseppe Verdi), eveniment care va prilejui sarbatorirea a 25 de ani de cariera ai tenorului de talie internationala Daniel Magdal.

mai mult...
Joia linguritelor

Editura Humanitas si Vel Pitar va invita la prezentarea cartii de bucate a Silviei Jurcovan joi, 4 octombrie 2012, ora 19.00, la Joia linguritelor.

mai mult...
Luna octombrie aduce 28 de reprezentatii pe scena Teatrului National din Sibiu

Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu programeaza în luna octombrie douazeci si opt de reprezentatii ce vor avea loc în cinci spatii de joc diferite.

mai mult...
SoNoRo Festival on Tour la Istanbul

Pe 1 octombrie 2012 Institutul Cultural Român "Dimitrie Cantemir" din Istanbul împreuna cu Institutul Goethe Istanbul organizeaza în premiera SoNoRo Festival On Tour 2012 & Ensemble Raro.

mai mult...
Cinci filme românesti în festivalul de la Namur (Belgia)

Cinci filme românesti figureaza pe afisul celei de-a 27-a editii a Festivalului International de Film Francofon de la Namur, Belgia (FIFF, 28 septembrie - 5 octombrie 2012).

mai mult...
Drumul modei: dialog peste granite, capat de itinerariu

Pornit cu doi ani în urma într-un periplu prin Europa, proiectul Drumul modei: dialog peste granite se apropie de punctul terminus.

mai mult...
Proiectii rare la Les Films de Cannes a Bucarest: filme de arhiva selectionate la Cannes

Pe lânga premierele unor filme îndelung asteptate, aduse din selectia recenta a celui mai mare festival din lume, evenimentul Les Films de Cannes î Bucarest (19 - 25 octombrie) le propune iubitorilor de cinema sa (re)descopere pelicule românesti rareori scoase din arhive.

mai mult...
Filme românesti la Festivalul International de Film de la Haifa

Institutul Cultural Român din Tel Aviv anunta proiectia filmelor românesti Dupa dealuri (România/Franta/Belgia 2012, regia Cristian Mungiu) si Toata lumea din familia noastra (România/Olanda 2012, regia Radu Jude) la Festivalulul International de Film de la Haifa (20.09 - 8.10.2012).

mai mult...
Muzicieni japonezi în România

De 8 ani, în Japonia se organizeaza un concurs - Romania International Music Competition, la care se înscriu anual sute de muzicieni japonezi dornici de afirmare internationala.

mai mult...
Seara pariziana la Libraria Humanitas Kretzulescu

Editura Humanitas Fiction va invita marti, 2 octombrie 2012, ora 18.30, la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victorie nr. 45) sa petreceti o seara pariziana cu Dan C. Mihailescu, Iulia Gorzo, Radu Paraschivescu si Denisa Comanescu.

mai mult...
Gheorghe Ceausu la Vorba de cultura

Profesorul universitar doctor Gheorghe Ceausu, Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica este invitatul emisiunii Vorba de cultura la Radio România Cultural, în perioada 1 - 5 octombrie 2012.

mai mult...
Proiectul Generation '89 în brosura de "bune practici" a programului "Europa pentru cetateni"

Proiectul pan-european Generation '89, initiat si coordonat de Institutul Cultural Român de la Praga si partenerii din EUNIC Cehia în perioada 2009-2010, a fost selectat ca reprezentativ pentru Programul European "Europa pentru cetateni".

mai mult...
Cele mai bune carti se culeg toamna asta la Cluj-Napoca

Asociatia Editorilor din România organizeaza în perioada 19-21 octombrie 2012 o noua editie itineranta a Salonului de Carte Bookfest.

mai mult...
Campania "Asculta 5 minute de muzica clasica" si un debut - surpriza la Iasi

Din 1 octombrie si pâna în 31 octombrie, 5 minute de muzica clasica pot fi ascultate din nou în spatii neconventionale: hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj, librarii, scoli, muzee, gratie unei campanii Radio România Muzical.

mai mult...
Cecilia Bartoli, album în premiera româneasca la Radio România Muzical

Unul dintre cele mai asteptate CD-uri ale anului 2012 este cel mai nou album al mezzosopranei Cecilia Bartoli.

mai mult...
Muzica clasica întâlneşte ştiinţa la Noaptea cercetatorilor

Vineri, 28 septembrie 2012, pe esplanada Bibliotecii Naţionale din Bucureşti va avea loc Noaptea cercetatorilor - eveniment de prestigiu al ştiinţei româneşti.

mai mult...
Dorina Lazar, Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor

Teatrul Odeon are bucuria sa anunţe ca doamna Dorina Lazar, director al teatrului, a fost recompensata cu una dintre cele mai importante distincţii acordate de catre Ministerul Culturii şi Comunicarii din Franţa.

mai mult...
Cinema experimental multipremiat din Austria la BIEFF 2012

Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) 2012 prezinta publicului românesc câteva dintre scurtmetrajele austriece care s-au bucurat de cel mai mare succes de festival din ultimii ani.

mai mult...
ICR Istanbul celebreaza Ziua Europeana a Limbilor

Pe 29 septembrie 2012, între orele 12:00 - 18:00, institutele culturale si misiunile culturale din Istanbul, reprezentând 12 limbi, celebreaza împreuna Ziua Europeana a Limbilor.

mai mult...
Institutul Cultural Român promoveaza limba româna cu ocazia Zilei Europene a Limbilor

Institutul Cultural Român marcheaza si anul acesta Ziua Europeana a Limbilor printr-o serie de evenimente spectaculoase realizate în parteneriat cu institutele culturale straine membre ale retelei EUNIC - European Union National Institutes for Culture.

mai mult...
Porti deschise culturilor europene

Joi seara, 27 septembrie 2012, în capitala Spaniei, ICR Madrid îsi deschide portile, alaturi de alte 20 de institute si sedii de ambasade. Evenimentul are legatura cu Ziua oficiala a limbilor europene (26 septembrie) si este initiat si coordonat de ICR Madrid.

mai mult...
Ziua Limbilor Europene la Praga si Bratislava

Institutul Cultural Roman din Praga promoveaza limba si cultura romana in cadrul Zilei Europene a Limbilor, atat la Praga, cat si la Bratislava.

mai mult...
Târgul Gaudeamus Carte Scolara 2012, la final

Marti, 25 septembrie 2012, s-a încheiat Târgul Gaudeamus Carte Scolara, editia a X-a.

mai mult...
Carmen - Scene de dragoste, în premiera la Radio România Cultural

Teatrul National Radiofonic va invita luni, 1 octombrie 2012, de la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic din Bucuresti, unde va avea loc auditia cu public a spectacolului în premiera Carmen - Scene de dragoste.

mai mult...
S-a încheiat a doua confruntare Stradivarius vs Guarneri pe scenele din România

Devenit deja un brand, obtinând notorietate si admiratori de la un an la altul, Turneul Duelul viorilor, organizat de Radio România Cultural si Asociatia Culturala Accendo, a ajuns la finalul celei de-a doua editii.

mai mult...
Carmen, pentru prima oara în interpretarea artistilor Emanuela Pascu si Cristian Mogosan

Duminica, 30 septembrie 2012 (18:30), la Opera Nationala Bucuresti, publicul se va putea bucura de spectacolul eveniment Carmen, o poveste plina de pasiune, în ritmuri aprinse de corida si castaniete.

mai mult...
Aventurile lui Cepelica

Editura Humanitas si Libraria Humanitas Kretzulescu invita copiii însotiti de mamici, tatici sau bunici sâmbata, 29 septembrie 2012, de la ora 12:30, la lansarea volumului Aventurile lui Cepelica de Gianni Rodari.

mai mult...
Ziua Europeana a Limbilor sarbatorita si de România, pentru a treia oara, la Varsovia

ICR Varsovia ofera cursuri demonstrative de limba româna, ateliere pentru copii si amenajeaza un stand de prezentare a României.

mai mult...
Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea, în turneu la Berlin

Teatrul "Anton Pann" din Râmnicu Vâlcea si-a deschis stagiunea 2012-2013 la Berlin.

mai mult...
Începe cea de-a VIII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii 100, 1.000, 1.000.000 de povesti

Teatrul Ion Creanga din Bucuresti organizeaza, în perioada 29 septembrie - 6 octombrie 2012, cea de-a VIII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii 100, 1.000, 1.000.000 de povesti, initiat de regretatul maestru Cornel Todea, directorul artistic al evenimentului.

mai mult...
Lansare de carte si sesiune de autografe - Între uitare si memorie de Micaela Ghitescu

Editura Humanitas va invita marti, 25 septembrie 2012, ora 18.30, Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45), la lansarea volumului Între uitare si memorie de Micaela Ghitescu, aparut în colectia Memorii/Jurnale.

mai mult...
Doua concerte extraordinare la Ateneul Român

Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti organizeaza, în zilele de 4 si 5 octombrie 2012, de la ora 19.00, doua concerte extraordinare, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la nasterea dirijorului George Georgescu (12 septembrie 1887 - 1 septembrie 1964).

mai mult...
Institutul Cultural Român va deschide patru filiale în ţara

În efortul de a face activitatea Institutului Cultural Român cât mai accesibila celor interesaţi din întreaga ţara, conducerea Institutului Cultural Român a hotarât înfiinţarea unor noi filiale ICR.

mai mult...
Norman Manea, invitat de ICR la G�teborg şi Stockholm

Scriitorul Norman Manea se va afla în turneu în Suedia în perioada 27 septembrie - 2 octombrie 2012, la invitatia Institutului Cultural Român de la Stockholm.

mai mult...
Filarmonica "George Enescu" anunta deschiderea stagiunii

Filarmonica "George Enescu" anunta joi, 4 si vineri, 5 octombrie 2012, de la ora 19, deschiderea stagiunii 2012 - 2013 cu un concert extraordinar ce marcheaza împlinirea a 125 de ani de la nasterea marelui dirijor român George Georgescu.

mai mult...
Bal mascat organizat de Asociatia "Friends of Opera"

Asociatia "Friends of Opera" a fost infiintata de iubitori ai genului liric, convinsi ca prezentul Operei are nevoie de catalizarea tuturor eforturilor si energiilor pentru a asigura viitorul primei scene lirice a tarii.

mai mult...
Vlad Ivanov, alaturi de campania Generatia Tom Sawyer

Actorul Vlad Ivanov se alatura campaniei de promovare a filmului Tom Sawyer. Este vorba despre cea mai recenta si cea mai spectaculoasa ecranizare a romanului Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain.

mai mult...
Înca trei zile pâna la debutul Ro-IFF 8

Au mai ramas trei zile păna la debutul celei de-a opta editii a Romania International Film Festival (Ro-IFF), festivalul de film cu buget mic si filme mari.

mai mult...
Festivalul International Aurel Stroe

Sâmbata, 29 septembrie si duminica, 30 septembrie 2012, vor avea loc la Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Busteni, diverse evenimente în cadrul celei de-a IV-a editii a Festivalului International Aurel Stroe.

mai mult...
Horatiu Malaele, Premiul de Excelenta al Festivalul international de film Comedy Cluj 2012

Actorul Horatiu Malaele va fi distins în acest an cu Premiul de Excelenta al Festivalului Comedy Cluj. Evenimentul va avea loc miercuri, 17 octombrie 2012, ora 17, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca.

mai mult...
Va place Bach?

În martie 2012, violoncelistul Razvan Suma, unul dintre cei mai activi muzicieni romăni, a sustinut primul sau turneu national solo, îndeplinindu-si astfel un vis drag stabilit înca din timpul anilor de studiu.

mai mult...
Diaspora în Cercetarea Ştiinţifica şi Învaţamântul Superior din România

Conferinţa se va desfaşura pe durata a trei zile, iar deschiderea va avea loc marţi, 25 septembrie 2012, în cadrul unui eveniment de networking, la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

mai mult...
Casatorie cu de-a sila de Moli�re

Luni, 24 septembrie 2012, la ora 11.00, la clubul Ramada-Majestic de pe Calea Victoriei din Bucuresti, Teatrul National Radiofonic deschide o noua stagiune de auditii cu public si va invita la premiera Casatorie cu de-a sila de Moli�re.

mai mult...
Mitul lui Don Juan într-un spectacol la Sala ArCuB

ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti anunta deschiderea noii stagiuni teatrale cu Dom Juan de Jean Baptiste Poquelin de Moli�re, în zilele de sâmbata, 29 septembrie si duminica, 30 septembrie, de la ora 19.00, la sala din strada Batistei.

mai mult...
Festivalul RadiRo începe pe 23 septembrie

Conferinta de presa prilejuita de deschiderea primei editii a Festivalului International al Orchestrelor Radio RadiRo a avut loc în data de 20 septembrie 2012, în foaierul Salii de concerte "Mihail Jora" a Radio România, în prezenta a numeroase personalitati ale vietii culturale si muzicale bucurestene.

mai mult...
Timpul prezent

L-am invitat la Timpul prezent pe artistul Dan Perjovschi, înainte de a pleca din nou la Berlin, Torino, New York.

mai mult...
S-a lansat site-ul www.headsome.ro

Headsome Communication este prima agentie de comunicare din Romania dedicata exclusiv proiectelor de promovare a lecturii.

mai mult...
Seara scurtmetrajelor premiate la NexT 2012

Seara de film de la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) propune joi, 27 septembrie 2012, de la ora 18.00, o retrospectiva cu toate filmele premiate la recenta editie a Festivalului International de Film NexT.

mai mult...
Regalitate şi tradiţie

Dedicata Regalitaţii, dar şi Tradiţiei, licitaţia nr. 93 a Casei Goldart propune amatorilor de arta o oferta pe cât de selecta, pe atât de atractiva.

mai mult...
Florin Zamfirescu la Vorba de cultura

Emisiunea Vorba de cultura, difuzata la Radio România Cultural, va propune, în saptamâna 24 - 28 septembrie 2012, întâlnirea cu una din marile personalitati ale scenei si cinematografiei românesti: actorul Florin Zamfirescu.

mai mult...
Master-class pe teme de design de carte, sustinut la Bucuresti

Proiectul Cele mai frumoase carti din România, aflat anul acesta la prima editie, continuă cu master-class-ul pe teme de design de carte, sustinut la Bucuresti de Uta Schneider, una dintre cele mai cunoscute profesioniste ale momentului.

mai mult...
LinguaFest 2012

În perioada 24-26 septembrie 2012 se organizează o serie de activităti dedicate Zilei europene a limbilor, în cadrul evenimentului LinguaFEST - 2012.

mai mult...
După triumful de la Bucuresti, Duelul viorilor ajunge la Sibiu, Timisoara si Cluj-Napoca

Sala Radio a fost miercuri, 19 septembrie 2012, absolut neîncapatoare pentru cei peste de 1200 de iubitori ai muzicii ce au venit sa asculte si sa admire deopotriva doua viori de colectie, Stradivarius si Guarneri, dar si doi artisti de talie internationala care le mânuiesc cu maiestrie, Liviu Prunaru si Gabriel Croitoru.

mai mult...
Porti deschise culturilor europene. Ziua europeana a limbilor

Institutul Cultural Român de la Madrid, presedinte EUNIC Spania, initiaza si coordoneaza cel mai amplu eveniment cultural cu participarea a 20 de institute straine, ambasade, Comisia Europeana si Biroul Parlamentului European în Spania.

mai mult...
STORYmania la Radio România Cultural

STORYmania este singura linie de documentare radiofonice ce poate fi ascultata în FM.

mai mult...
O noua seara RadiRo la Libraria Humanitas Kretzulescu

Festivalul RadiRo si Libraria Humanitas Kretzulescu va invita vineri, 21 septembrie 2012, ora 19.00, pe terasa la o noua seara RadiRo cu auditii si fotografii de arhiva din Patrimoniul Cultural National.

mai mult...
În data de 28 septembrie, în Europa se sarbatoreste Noaptea cercetatorilor

Noaptea cercetatorilor este un proiect al Uniunii Europene care se desfasoara în tarile membre, în cea de-a patra zi de vineri a lunii septembrie.

mai mult...
Bucate încercate

Muzeul National al Taranului Român va invita vineri, 21 septembrie 2012, ora 14.00, la lansarea cartii Bucate încercate. Retete culese de Georgeta Rosu si ilustrate de Horia Bernea în 1996, care va avea loc la Clubul Taranului.

mai mult...
Teatrul National din Sibiu deschide stagiunea 2012 - 2013 cu cinci spectacole noi

Dupa un început de stagiune cu toate spectacolele vândute în avans, Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu continua noul sezon cu cinci spectacole noi.

mai mult...
Turneul Filarmonicii �George Enescu� în Germania

În perioada 22 - 25 septembrie 2012, doua dintre formatiile muzicale ale Filarmonicii �George Enescu�, Orchestra simfonica si Trio-ul Pro Arte se vor afla în turneu, în Germania.

mai mult...
Concert In Memoriam Mihaela Ursuleasa

Filarmonica "George Enescu" anunta joi, 20 septembrie 2012, un concert extraordinar înaintea turneului ce se va desfasura în perioada 22 - 25 septembrie 2012, în Germania.

mai mult...
Saptamânile Filmului Românesc la Strasbourg

Prima editie a Saptamânilor Filmului Românesc se va desfasura în perioada 19 septembrie - 9 octombrie 2012, la Cinematograful Odyss�e din Strasbourg, editie organizata într-un moment aniversar de catre Odyss�e si Asociatia Studentilor Români din Strasbourg (ADERS), cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles.

mai mult...
Expozitia Childhood. Remains and heritage la Institutul Cultural Român de la Paris

Expozitia Childhood. Remains and Heritage / Copilaria. Ramasite si patrimoniu organizata în cadrul proiectului european omonim, finantat prin programul Cultura 2007-2013, va fi prezentata, în cadrul unui itinerariu european sustinut de Institutul Cultural Român, la Paris.

mai mult...
Sala Radio îsi deschide portile pentru o stagiune care va provoaca la muzica de calitate

Repetitiile stau sa înceapa, la aviziere sunt deja afisate concertele programate, cu nume mari ale muzicii simfonice din tara si strainatate, artistii îsi iau instrumentele de lânga bagajul de vacanta si Sala Radio se pregateste sa îsi întâmpine publicul în noua stagiune a Orchestrelor si Corurilor Radio.

mai mult...
Cursuri de educatie financiara sustinute de bibliotecarii publici din România

Programul de educatie financiara BaniIQ, initiat de Visa Europe împreuna cu bancile membre din România, va ajunge în comunitati locale prin bibliotecile publice incluse în programul Biblionet, în România.

mai mult...
Absolventii proiectului european studiOpera va invita la o seara extraordinara de gala, pe scena Operei Nationale Bucuresti

O seara de gala pe care nu trebuie sa o pierdeti v-au pregatit angajatii Operei Nationale Bucuresti care au facut parte, în diferite ipostaze, din proiectul european studiOpera.

mai mult...
Fotografii de Paula Craioveanu la Institutul Cultural Român

În perioada 17-30 septembrie 2012, Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) gazduieste expozitia de fotografie Bucurestiul vechi în detalii, semnata de Paula Craioveanu.

mai mult...
in actualitate

acasa  |  evenimente  |  dosare si interviuri  |  cronici  |  actualitate  |  stiri culturale  |  arhiva stiri culturale  |  concursuri
program RRC  |  emisiuni RRC  |  frecvente RRC  |  contact

Copyright © Radio Romania Cultural 2009 - 2012. All Rights Reserved!